О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

                    

    № 121           26.04.2017г.         град Стара Загора

 

 

            Старозагорският административен съд, в закрито съдебно заседание на двадесет и шести април през две хиляди и седемнадесета година, в състав:

                                                                              

                                 

                

                                                  ПРЕДСЕДАТЕЛ:    БОЙКА ТАБАКОВА

 

                                                                                                                                          ЧЛЕНОВЕ:    ИРЕНА ЯНКОВА

                                                                                  РАЙНА ТОДОРОВА

       

 

 

при секретар                                                                                                     и с участието

            на прокурор                                                                                                като разгледа

            докладваното  от   съдия  Р. ТОДОРОВА  административно  дело   № 106  по  описа за 2017г., за да се произнесе, съобрази следното:                                   

                                                                      

                        Производството е по реда на чл. 185 и сл. от Административно-процесуалния кодекс /АПК/.

 

Производството по адм. дело № 106/ 2017г. по описа на Административен съд – Стара Загора е образувано по протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Стара Загора, с който са оспорени разпоредбите на чл.2, ал.1, т.8; чл.4, ал.1, т.4 и т.5; чл.55, ал.1 и ал.2 и § 8 от ПЗР на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Чирпан.

 

По делото е постъпило писмо вх. № 1545/ 18.04.2017г. от Председателя на Общински съвет – Чирпан, с приложено към него влязло в сила Решение № 241 от 30.03.2017г. на Общински съвет – Чирпан, за изменение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Чирпан, при отмяна на протестираните от Окръжна прокуратура – Стара Загора разпоредби от подзаконовия нормативен акт.

 

 Съдът намира, че обективираното в Решение № 241/ 30.03.2017г.   волеизявление на Общински съвет – Чирпан, по своята правна същност представлява  оттегляне на протестираните от Окръжна прокуратура – Стара Загора разпоредби от Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Чирпан. Съгласно разпоредбата на чл.156, ал.1 от АПК, приложима на основание чл.196 от АПК, при всяко положение на делото със съгласието на останалите ответници, административният орган може да оттегли изцяло или частично оспорения акт. В случая в съдебното производство няма конституирани други ответници освен административния орган – Общински съвет – Чирпан. Отмяната на протестираните разпоредби е направена с решение, прието преди първото по делото заседание, поради което не е необходимо съгласието на оспорващия и/ или на други лица.  

 

С оглед гореизложеното съдът намира, че са налице предпоставките на чл.159, т.3 от АПК за прекратяване на производството по административно дело № 106/ 2017г.

 

Водим от горните мотиви и на основание чл.159, т.3 във връзка с чл. 156, ал.1 във вр. с чл.196 от АПК, съдът

 

 

О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И:

 

 

ПРЕКРАТЯВА производството по административно дело № 106/ 2017г. по описа на Административен съд – Стара Загора, образувано по протест на прокурор при Окръжна прокуратура – Стара Загора, с който са оспорени разпоредбите на чл.2, ал.1, т.8; чл.4, ал.1, т.4 и т.5; чл.55, ал.1 и ал.2 и § 8 от ПЗР на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги на територията на Община Чирпан, поради оттегляне на оспорените разпоредби с влязло в сила Решение № 241 от 30.03.2017г. на Общински съвет –Чирпан. 

             

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Върховния административен съд в 7-дневен срок от  съобщаването му на страните.

 

                                              

 

 

    ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

                                                            

    ЧЛЕНОВЕ:  1.

 

 

                                                                                 2.