ПРЕСЦЕНТЪР 10 години Административен съд - Административен съд - Стара Загора

търси
Отиване към съдържанието

Главно меню:

ПРЕСЦЕНТЪР 10 години Административен съд

Административен съд Стара Загора
тържествено отбеляза своя
10 годишен юбилей


Административен съд гр. Стара Загора тържествено отбеляза навършването на 10 години от създаването и започването на дейността си. На събитието присъстваха съдията от ВАС Пламен Петрунов, председателят на АССГ Радостин Радков - двамата работили в АС Стара Загора, председателят на ОС-Стара Загора, административният ръководител на Окръжна прокуратура Стара Загора, председатели на районни съдилища от съдебния окръг, административният ръководител на  Районна прокуратура Стара Загора, представители на държавната и местната власт, ръководители на административните органи, с които работи съда, представители на духовенството и представители на медиите, настоящи и бивши съдии и съдебни служители от Административен съд гр. Стара Загора.


 

Десет години са един наистина дълъг период, но за нас той измина неусетно, каза в словото си председателят на съда Бойка Табакова.

Това беше време, в което ние, събрани от случайността на проведен конкурс, се превърнахме в сплотен екип от съмишленици.

Това беше време, в което доказахме, че може да се започне от една стая и от един печат, за да се стигне до днешния етап, при който с гордост да се наричаме „Старозагорски административен съд”.


През годините нашето име стана разпознаваемо в съдебния район и сред останалите административни съдилища с демонстрирани високи стандарти в правораздаването и обслужването на граждани.

Зад отличните ни резултати стоят години на усилен труд, лишения в личен план и много упоритост. Така успяхме да преодолеем първоначалния скептицизъм в обществото при създаване на административните съдилища и да покажем, че българското административно правораздаване е бързо и качествено. Неслучайно този факт се признава безусловно дори в европейски мащаб”, каза още тя.

Заместник-председателят на съда Галина Динкова показа с ретроспективна презентация десетгодишната история на съда.

Слово произнесе и първият Председател на Административен съд гр. Стара Загора - г-н Пламен Петрунов, понастоящем съдия във Върховен административен съд, който отправи и поздравления към съдиите и съдебните служители от името на Председателя на Върховния административен съд г-н Георги Колев.

Поздравления към колектива на Административен съд –Стара Загора бяха поднесени от  съдия Радостин Радков – председател на АССГ, проф. Веска Шошева – Областен управител на Област Стара Загора и г-жа Галина Стоянова – Кмет на Община Казанлък.

Председателят на съда г-жа Табакова благодари на всички съдии и съдебни служители за неуморната и ползотворна работа.
За всички гости музикален комплимент поднесоха талантливите възпитаници на Националното училище за музикални и сценични изкуства  „Христина Морфова” гр.Стара Загора.
Гостите на тържеството имаха възможност да разгледат и експозиция с материали, свързани със създаването и развитието на административното правосъдие в страната, предоставени с любезното съдействие на Регионална библиотека „Захарий Княжески” гр. Стара Загора и Фото-изложба на тема „10 години Административен съд – Стара Загора”.

 
 
Ивелина Колева,
съдебен администратор,
тел. 0886 393 077

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню